Svenska prästerskapets understödsstiftelse

Ansökan senast den 7 november 2016

• Stiftelsens ändamål är att lämna

"understöd till präster och deras närmaste efterlevande vid sjukdom, rehabilitering, habilitering och andra behjärtansvärda behov eller ock bidrag till präster för fortbildning och vidareutbildning i teologiska ämnen av betydelse för den prästerliga verksamheten, varvid präster och änkor efter präster, vilka varit medlemmar i föreningen, skall äga företräde vid tilldelning av understöd eller bidrag."

Enligt dess stadgar riktar sig stiftelsen följdaktligen till präster i Svenska kyrkan och deras närmaste efterlevande.

SPU tillämpar inte något standardiserat ansökningsformulär utan sökanden författar sin ansökan på egen hand.

Vid ansökan om understöd ska sökanden redovisa nu aktuella inkomst- och förmögenhetsförhållanden samt bifoga kopia av senaste till skattemyndigheten ingiven deklaration.

Vid ansökan om bidrag för fort- och vidareutbildning ska sökanden lämna uppgifter om ändamålet med utbildningen samt bifoga kostnadsberäkning.

Ansökningsförfarandet är öppet vid två tillfällen per år och ansökan ställs till:

Svenska Prästerskapets Understödsstiftelse

Ansökan avseende första halvåret 2017 ska ha inkommit senast den 7 novemberl 2016. Besked om styrelsens beslut lämnas till sökanden innan december månads utgång.

Ytterligare information om stiftelsen lämnas av Stefan Sterner, 08 - 441 85 69, stefan.sterner@kyrka.se