• Tranemo kyrka.
  • För att bli medlem i Kyrkans Akademikerförbund  krävs som regel en akademisk examen. Men det går också bli medlem även om du inte har en akademisk utbildning, t ex om du sitter på en tjänst som normalt sett kräver akademisk utbildning.

Om du studerar till ett yrke som syftar till tjänst i Svenska kyrkan kan du ansöka om studerandemedlemskap.

I rutan här intill finns en blankett för ansökan om medlemskap.
    Skriv ut blanketten, fyll i den och skicka sedan in till KyrkA. Se adress i sidfoten längst ner på sidan.
    Du kan också för hjälp kontakta din kretsordförande www.kyrka.se/kretsordforanden.

Du använder samma blankett för yrkesverksam och studerandemedlem.

1. Alla som blir medlem i förbundet från och med 1 januari 2018 ska erbjudas tre månader med gratis medlemskap. Detta har förut endast gällt dem som kommer från ett annat förbund men i rättvisans namn gäller det nu alla.
    1. Från och med 1 januari får endast den som rekryterar en ny medlem ett presentkort – alltså inte den nya medlemmen som istället får gratis medlemskap i tre månader. Dock gäller inte detta studerandemedlemmar – i det fallet får både den nya studerandemedlemmen och den som rekryterat henne eller honom ett presentkort.
    2. Presentkortet kommer att vara på 200 kr och småningom 250 kr. Kortet kommer att vara mer allmängiltigt och gälla i över 180 kedjor och varuhus.

Du väljer själv om du också vill vara med i a-kassan, men ett medlemskap i Akademikernas a-kassa, AEA, är en förutsättning för att  få ersättning från förbundets inkomstförsäkring om du skulle bli arbetslös. Ansökan gör du via länken till höger.

Byte av förbund

I menyn till vänster finns information om hur du går tillväga för att gå över från ett annat fackförbund till Kyrkans Akademikerförbund.  ”Jag vill bli medlem – ring mig!”

Lokalavdelningarna i Kyrkans Akademikerförbund kallas kretsar.  På sidan kretsar hittar du den krets som du tillhör.

På sidan "Värdegrund och riktlinjer" som ligger under fliken"Om KyrkA" hittar du våra stadgar.

Frågor om medlemskap skickas via e-post till:
    pirjo.iso-aho@kyrka.se eller så kan du ringa till Pirjo Iso-Aho Hildebeck, förbundets medlemskoordinator 08-441 85 71.

Senast ändrad 2018-01-16
    Texter om Medlem Kyrkans Akademikerförbund