Bli medlem

För att bli medlem i Kyrkans Akademikerförbund  krävs som regel en akademisk examen. Men det går också bli medlem även om du inte har en akademisk utbildning, t ex om du sitter på en tjänst som normalt sett kräver akademisk utbildning.

Om du studerar till ett yrke som syftar till tjänst i Svenska kyrkan kan du ansöka om studerandemedlemskap.

I rutan här intill finns en blankett för ansökan om medlemskap.
Skriv ut blanketten, fyll i den och skicka sedan in till KyrkA. Se adress i sidfoten längst ner på sidan.
Du kan också för hjälp kontakta din kretsordförande www.kyrka.se/kretsordforanden.

Du använder samma blankett för yrkesverksam och studerandemedlem.

Alla som blir medlem i KyrkA erbjuds tre månader gratis medlemskap. Detta har förut endast gällt dem som kommer från ett annat förbund men i rättvisans namn gäller det nu alla.

Den som rekryterar en ny medlem får idag ett presentkort – och den nya medlemmen får gratis medlemskap i tre månader. När det gäller studerandemedlemmar får både den nya studerandemedlemmen och den som rekryterat henne eller honom presentkort.Presentkortet kommer att vara på 200 kr. Kortet är mycket allmängiltigt och gäller i över 180 kedjor och varuhus.

Du väljer själv om du också vill vara med i a-kassan, men ett medlemskap i Akademikernas a-kassa, AEA, är en förutsättning för att  få ersättning från förbundets inkomstförsäkring om du skulle bli arbetslös. Ansökan gör du via länken till höger.

I menyn till vänster finns information om hur du går tillväga för att gå över från ett annat fackförbund till Kyrkans Akademikerförbund.  ”Jag vill bli medlem – ring mig!”

Lokalavdelningarna i Kyrkans Akademikerförbund kallas kretsar.  På sidan kretsar hittar du den krets som du tillhör.

Frågor om medlemskap skickas via e-post till:
medlemsservice@kyrka.se eller kontakta KyrkAs förbundskansli på 08-441 85 60.

Senast ändrad 2019-02-07
Texter om Medlem Kyrkans Akademikerförbund