• Tranemo kyrka.
  • För att bli medlem i Kyrkans Akademikerförbund  krävs som regel en akademisk examen. Men det går också bli medlem även om du inte har en akademisk utbildning, t ex om du sitter på en tjänst som normalt sett kräver akademisk utbildning.

Om du studerar till ett yrke som syftar till tjänst i Svenska kyrkan kan du ansöka om studerandemedlemskap.

Fyll i din medlemsansökan här direkt ”Medlemsansökan” eller bli uppringd ”Jag vill bli medlem – ring mig!”

Till höger finns en blankett för manuell ansökan om medlemskap. Fyll i blanketten och skicka in den till KyrkA. Du använder samma blankett för yrkesverksam och studerandemedlem.

Just nu får du ett presentkort på Bokus, värt 200 kronor, när du blir medlem.

Du väljer själv om du också vill vara med i a-kassan, men ett medlemskap i Akademikernas a-kassa, AEA, är en förutsättning för att  få ersättning från förbundets inkomstförsäkring om du skulle bli arbetslös. Ansökan gör du via länken till höger.

Byte av förbund

I menyn till vänster finns information om hur du går tillväga för att gå över från ett annat fackförbund till Kyrkans Akademikerförbund.  ”Jag vill bli medlem – ring mig!”

Lokalavdelningarna i Kyrkans Akademikerförbund kallas kretsar.  På sidan kretsar hittar du den krets som du tillhör.

På sidan "Värdegrund och riktlinjer" som ligger under fliken"Om KyrkA" hittar du våra stadgar.

Frågor om medlemskap skickas via e-post till:
    lena@kyrka.se eller så kan du ringa till Lena Forsberg 08-441 85 71.

Senast ändrad 2016-09-13
    Texter om Medlem Kyrkans Akademikerförbund