Meny
Press   |   A-kassa   |   Kyrkfack   |   Kalender
 
Logga in

Chefsnyheterna

Sacos nyhetsbrev om chef- och ledarskap

Så lyckas du i chefsrollen

 

Att ha en roll på jobbet handlar inte bara om vad du gör på din arbetsplats. Det handlar också om omgivningens- och dina egna förväntningar. Är du chef finns en bestämd uppfattning om vad du ska ta för roll. Så här plockar du fram den.

 

Läs mer på tidningen Civilekonomens webb

 

Halva arbetsdagen går åt till mejl och telefonsamtal - chefen hårdast drabbad

 

Den moderna tekniken har på många sätt underlättat vår vardag. Men att ständigt vara tillgänglig kan göra oss ohälsosamt stressade, framför allt om samtal och mejl är jobbrelaterade. En grupp som särskilt ligger i riskzonen är chefer.

 

Läs mer på Svt:swebb

 

Så orkar du ta tag i de stora arbetsuppgifterna

 

Kicken vi får av att få bocka av saker på en att-göra-lista är svår att motstå, och därför är det lätt att ge mindre arbetsuppgifter allt för stort fokus. Men för att du ska känna motivation i jobbet håller det inte i längden att undvika större uppgifter.

 

Läs mer på Ingenjorskarriar.se

 

Din personlighet avgör hur hemmajobbet blir effektivt

 

Vem som helst kan arbeta hemifrån, oavsett personlighet. Men för att vara så effektiv som möjligt gäller det att vara medveten om sin personlighet och att anpassa arbetet efter det, enligt Michael Segovia, utbildningsansvarig för personlighetstestet Myers-Briggs.

 

Läs mer på Ingenjorskarriar.se

 

Vila på helgen förebygger utmattningssyndrom

 

Långvarig stress kan leda till att man går in i väggen och blir sjukskriven. Men det är egentligen ganska lätt att undvika att drabbas av utmattningssyndrom. Enklaste sättet är att ta ledigt på helgen, säger Simon Kyaga, överläkare i psykiatri.

 

© Sveriges akademikers centralorganisation, Saco, Box 2206, 103 15 Stockholm. Tel: 08-613 48 00.  E-post: kansli@saco.se

Vill du beställa eller avbeställa nyhetsbrevet? Eller ändra e-postadressen? Du gör detta själv på Sacos prenumerationssida.

 

Senast ändrad 2018-05-30
 
 
Kyrkans Akademikerförbund
Östermalmsgatan 68 A
114 50 Stockholm
Besök: Östermalmsgatan 68 F
 
Telefon: 08-441 85 60
Fax: 08-441 85 77
kansli@kyrka.se
Org.nr: 802002-7218