Innan du tackar ja till en anställning

Om du har möjlighet bör du, innan du accepterar en ny anställning som kyrkoherde eller chef, ta reda på så mycket som möjligt om den arbetsplats där du ska arbeta. Du bör helt enkelt granska din blivande arbetsgivare.

Det är viktigt att ta reda på vilka de faktiska förutsättningarna är för ett ledaruppdrag. Förbered dig så att du i samband med en anställningsintervju eller annat möte med arbetsgivaren eller blivande medarbetare kan ställa rätt frågor.  Lyssna på svaren så att du får reda på det du verkligen vill veta.

Det är alltid är lättare att få gehör för egna krav innan ett avtal har ingåtts.

Vilka uppfattningar din arbetsgivare har är intressant för att du ska kunna bilda dig en uppfattning om vad som väntar dig.

Läs mer i dokumenten till höger, där finns frågor du kan använda dig av i mötet med arbetsgivaren.

Senast ändrad 2012-06-21