Anders Dahlberg, SD-politiker i Burlövs församling, skyller på dottern

2013-12-16  |  Uppdaterad 2013-12-21

SD-politikern Anders Dahlberg skyller de anonyma hatkommentarerna på sin tolvåriga dotter. På sajten Avpixlat har ett antal grovt rasistiska uttalanden skrivits som sedan har kunnat kopplas till hans personliga mailadress.
– Hon har också tillgång till min dator, säger Dahlberg till webbtidningen Nyheter24.

En av de politiker som nu anklagas för att ha skrivit rasistiska och hatiska kommentarer är Anders Dahlberg, kyrkopolitiker från Arlöv. Enligt Expressen ska han under aliaset "Malmoman64" ha skrivit ett flertal rasistiska kommentarer på Avpixlat och andra liknande sajter.

Uppmanar till revolution

Dahlberg ska till exempel på bloggen Sweden Confidential ha skrivit: "det enda sättet vi kan ta tillbaka Sverige på är nog med våld. En revolution helt enkelt, där vi tar avstånd ifrån och vill ha bort det mångkulturella samhället. Med vapenmakt. Då kan vi kanske kasta ut alla grottmänniskorna"

Enligt Expressen ska han också ha använt sig av ett språkbruk som innefattar ord som "slöddret", "negern", "avelskossorna" och "bidragsparasiterna".

Skyller på sin 12-åriga dotter

Till en början så tillstår han att det är han som ligger bakom pseudonymen men tycks sedan ångra sig.

– Det är många som har min dator. Min fru har min dator, min dotter har min dator, säger Dahlberg när han konfronteras med uppgifterna av Expressens reporter.

Till saken hör att Dahlbergs dotter endast är tolv år gammal.

I slutet av intervjun, som går att se hos Expressen, påpekar reportern att "du skriver om att beväpna sig". Något som Dahlberg inte alls håller med om att han gjort.

– Nej, det är från min dator men min dotter skriver också där.

Sverigedemokraternas presschef Martin Kinnunen säger att alla de utpekade politikerna kommer att granskas av partiets medlemsutskott.

Anders Dahlberg, från Arlöv är 49 år och i höstas kandiderade han som SD-politiker för partiet i Burlövs församling där Sverigedemokraterna gjorde sitt bästa valresultat av alla församlingar i hela landet,20,9 procent.

Hans mejladress är kopplad till pseudonymen "Malmoman64" på Avpixlat.

Läs mer på Nyheter 24 och Expressen