Bror Holm ny ordförande för NPS

2012-08-29

Bror Holm ordförande för fackföreningen Kyrkans Akademikerförbund valdes på tidsagen till ny ordförande Nordiska Prästföreningars Samarbete, NPS.

NPS är en samarbetsorganisation för de nordiska ländernas fackförbund för präster. Bror Holm som är ordförande för Kyrkans Akademikerförbund, valdes på tisdagen till organisationes ordförande vid dess möte i Trondheim, Norge.

NPS har till uppgift att utveckla medlemsförbundens samarbete och skapa ökad förståelse om löne- och anställningsvillkor för präster och kyrkligt anställda i de nordiska länderna. Man utbyter också erfarenhet om kyrko- och samhällsfrågor.

Svenskt medlemsförbund är Kyrkans Akademikerförbund som organiserar majoriteten av prästerna i Svenska kyrkan.

Texter om NPS