Chefsrådgivningen

2018-10-30  |  Uppdaterad 2018-11-01

Från 1 november kan du som är kyrkoherde, chef, församlingsherde eller arbetsledare med förtroende vända dig till KyrkAs chefsrådgivning. Vår rådgivning utgår ifrån den kontext du som leder inom Svenska kyrkan lever i. KyrkA tar därför i sin rådgivning hänsyn till de aspekter som påverkar ditt ledarskap och chefskap såsom Kyrkoordningen, relationen kyrkoherde – kyrkoråd inte minst utifrån aspekten styra – leda samt givetvis arbetsrättsliga aspekter på ledarskap och chefskap som de vanligen förekommer inom Svenska kyrkan.

Vad vi kan hjälpa dig med:
Att vara chef och ledare är ofta mycket givande men ibland uppstår situationer när du kan behöva råd eller stöd. Chefsrådgivningen kan bistå dig exempelvis i frågor som rör:

• Din egen situation som kyrkoherde eller anan chef. Vilka villkor är rimliga? Din relation till förtroendevalda och personal. Din egen arbetsbelastning och arbetsmiljö.
  • Ditt chefskap. Vad kan jag kräva av min personal? Hur hanterar jag misstanke om brott?
  • Arbetsrättslig rådgivning i rollen som chef. Måste jag förhandla en ny tjänst enligt MBL?
  • Din roll som ledare. Hur hantera en viss situation? Hur kan jag inspirera min personal?
  • Personlig utveckling. Hur håller jag mig anställningsbar. Vilka utbildningar är lämpliga för mig?

• Kontakt Ansvarig för denna verksamhet är Åsa Sandström, biträdande förhandlingschef på KyrkA med en gedigen och mångårig chefserfarenhet bakom sig. Åsas specialuppdrag är att bevaka chefernas intressen i till exempel en konflikt på arbetsplatsen. Du kan med förtroende vända dig till vår rådgivning och givetvis sker alla samtal och alla kontakter under strikt sekretess precis som KyrkAs övriga rådgivning.
    Åsa Sandström har telefontid måndagar kl 16-18, telefon 072-721 95 97. Eller enligt överenskommelse. Du når alltid chefsrådgivningen via e-post chefsradgivningen@kyrka.se, ställ din fråga eller föreslå en tid då du vill bli kontaktad.