Danske Bank misstänkt för brott

2018-12-05

Danska polismyndigheten har delgett Danske Bank misstanke om brott mot penningtvättslagen.

– Beslutet är en naturlig del i den utredning som vi aktivt deltar i och ingen av de fyra punkter som vi misstänks för är för oss oväntade, säger Jennie Sandén, head of partnership på Danske Bank i Sverige.

– Punkterna handlar heller inte om att vi medverkat till penningtvätt utan syftar på vår brist i att ha rutiner och processer för att förhindra att vi utnyttjas för penningtvätt, något som vi informerade om i vår rapport som släpptes i september.

Bakgrunden är en pågående utredning kring penningtvätt i Danske Banks estniska filial under perioden 2007-2015.

Tidigare i höst avgick Thomas Borgen, vd för Danske Bank i samband med att banken presenterade en extern utredning om en penningtvätthärvan i Estland.

Läs mer:https://danskebank.com/about-us/corporate-governance/investigations-on-money-laundering