Höjd premie på grupplivförsäkring

2014-11-07

Premien för Förenade Livs frivilliga grupplivförsäkring 8080 höjs vid årsskiftet. Från den 1 januari kostar den 220 kronor per månad mot tidigare 126. Det har styrelsen i Förenade Liv beslutat.

Medlemmar i KyrkA har under lång tid kunnat teckna en grupplivförsäkring hos Förenad Liv till ett mycket förmånligt pris. Det har nu visat sig att försäkringsbolaget gjort en förlust på försäkringen och höjer därför premien.

Flera medlemmar har varit i kontakt med KyrkA och är upprörda över att premien höjs från årsskiftet. Förändringen berör 117 medlemmar i KyrkA.

– Även om det är ett litet antal så är höjningen lika kännbar för varje individ som berörs, säger Vibeke Hammarström, t.f. kanslichef.

KyrkA har varit i kontakt med Förenade Liv för att försöka få till stånd en mindre dramatisk höjning.

– Tyvärr är höjningen alltför plötslig och alltför kraftig. En successiv höjning hade varit att föredra, säger Bror Holm, förbundsordförande.

Förenade Livs styrelseordförande Sture Nordh har lovat att frågan ska behandlas av deras styrelse igen och han beklagar djupt det som hänt men kan inte lova att det är möjligt att göra något åt höjningen i dagsläget.

Den frivilliga grupplivförsäkringen gäller för ett år i taget. Det är alltså inte något sparande utan en ren försäkring. Den försäkrade är bara försäkrad så länge försäkringen gäller och premien betalas in.