KyrkA i Prideparaden

2018-08-15

Åsa Sandström, förbundskansliets biträdande förhandlingschef här tillsammans med andra Saco-förbund i Prideparaden.

• KyrkA var på årets Prideparad i Stockholm som ägde rum 4 augusti. Drygt en halv miljon människor kantade Stockholms gator där den flera kilometer långa paraden med sina ca 45 000 deltagare gick fram. Det var en färgsprakande och glad manifestation för allas lika rättigheter. Prideparaden som i år innehöll totalt 200 ”ekipage” passade på att fira 20 år.

Flera religiösa samfund och ca 200 företagföreningar, myndigheter och politiska partier deltog i paraden. KyrkA stödjer Sacos paroller:

. Hbtq-personers rättigheter

. Kunskap och kompetens ska löna sig, oavsett kön, etnicitet eller sexuell läggning eller identitet

. Hbtq-frågor är fackliga frågor – alla har rätt till en bra arbetsmiljö

Paradvägen gick i år från Stadshuset via Tegelbacken, Vasagatan, Kungsgatan, Stureplan och vidare upp längs Lidingövägen till Östermalms IP.