Kyrkan lovar utreda skillnader i lön mellan män och kvinnor

2013-08-28

Löneskillnaderna mellan män och kvinnor är stora inom Svenska kyrkan. Det visar en kartläggning som tidningen Vision gjort. Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation lovar nu att utreda frågan.

Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation ska nu ordentligt analysera löneskillnaderna mellan män och kvinnor inom Svenska kyrkan. Det har arbetsgivarorgnaisationens arbetsutskott beslutat.

– Det vi kommer fram till ska presenteras för våra medlemmar, alltså arbetsgivarna, med ett medskick till de ställen där det brister, att de ska ta löneskillnader i beaktande vid lönesättningen. Det kan vi naturligtvis göra redan nu, och det gör vi också, säger Jösta Claeson, ordförande i arbetsgivarorganisationen till tidningen Vision.