Se filmen om stress och arbetsmiljö

2016-03-18

• I januari gick Arbetsmiljöverket ut med ett brev till nära 400 000 arbetsgivare med information om de nya föreskrifterna om arbetsmiljön som träder i kraft den 31 mars.

En större informationsinsats kommer också att starta i mars månad. En viktig del av insatsen är en film med titeln ”Utmaningen”, som Arbetsmiljöverket tagit fram, i regi av Tarik Saleh. I filmen berättar lera personer om sina erfarenheter av stress.

– Filmen är ett stöd för att våga prata mer om de här frågorna på arbetsplatsen och faktiskt agera. Med filmen vill vi visa att det går att vända den negativa trenden med ökad ohälsa genom att jobba förebyggande, säger Greta Svensson, kommunikationschef på Arbetsmiljöverket.

Se filmen här.

Ladda ner de nya föreskrifterna här.