Ny info till kyrkoherdarna utskickad

2017-09-22  |  Uppdaterad 2017-09-22

Om du inte har fått det: kontakta din kretsordförande!

Om du nyligen rättat din e-postadress: pågrund av tekniska problem har vi ännu inte lyckats uppdatera alla förändringar vad gäller medlemmarnas kontaktuppgifter. Hör av dig till Pirjo på Medlemsregistret på Pirjo Iso-Aho, Pirjo.Iso-Aho@kyrka.se så rättar hon din adress och skickar ut informationen till dig.

Du som är kyrkoherde hittar mer information på kyrkoherdesidorna.

Felaktigheter i brev från Vision
Vision har i ett brev till sina medlemmar kommenterat de avbrutna förhandlingarna mellan Skao och KyrkA. I det brevet förekommer en del felaktigheter där de hävdar saker som KyrkA aldrig har påstått.

"Vi kan däremot dementera alla de påståenden som KyrkA gör om Visions avtal. Inget av dessa påståenden är korrekta. Vårt avtal innehåller självklart ersättningar för OB-, jour- och beredskapstjänstgöring."

– KyrkA har aldrig hävdat att Vision inte har ersättning till ob, övertid eller beredskap. Däremot så ersätts de 15 fridagarna av annat, i Visions avtal. I deras avtal är också ersättningen till komminstrar som vikarierar för kyrkoherdar borttagen, säger KyrkAs kanslichef Vibeke Hammarström.