Appen som förenklar för föräldrar

2012-10-26  |  Uppdaterad 2013-01-31

Försäkringskassan har lanserat en app som ger tillgång till Mina sidor i mobilen och på surfplattan. Den riktar sig främst till föräldrar men alla som har ett ärende kan se status, läsa meddelande och se när pengar betalas ut.

Lanseringen är nästa steg i Försäkringskassans satsning att göra det lättare och enklare för kunderna. ”Mina sidor” på webben har redan idag en miljon besökare som använder tjänsten 12 miljoner gånger per år.

– Småbarnsföräldrar har ofta ont om tid. Vi vill göra det enklare att anmäla t ex VAB-dagar. Vi vet också att många önskar att snabbt kunna se sina ärenden, säger Gunilla Dyrhage på Försäkringskassan.

Försäkringskassans kunder kan även i fortsättningen få besked via sms och e-post när något händer i deras ärenden eller när en utbetalning kommer. Nu utvecklas servicen med fler mobila tjänster.

Appen Mina sidor erbjuder:

• Anmäl VAB (tillfällig föräldrapenning)
  • Anmäl 10 dagar (tillfällig föräldrapenning i samband med barns födelse eller adoption)
  • Ansök om VAB (tillfällig föräldrapenning)
  • Se status i ärenden
  • Se meddelanden
  • Se utbetalningar

För att få tillgång till alla funktioner krävs mobilt bank-id av säkerhetsskäl.

Appen finns för iPhone och Android. Den är gratis att använda och kan laddas ned från App Store och Google Play.