Utträde vid pension

Funderar du på att lämna Kyrkans Akademikerförbund när du går i pension? Tänk på det här innan du begär utträde ur förbundet.

Som pensionär har du möjlighet att vara kvar som seniormedlem.  Du får fortsatt tillgång till många medlemsförmåner, till exempel tidningen Kyrkfack och rabatter på försäkringar.

Se över ditt försäkringsskydd innan du bestämmer dig för utträde. Som seniormedlem har du ett bra skydd med vår seniorförsäkring, livförsäkring och olycksfallsförsäkring. Tänk på att det kan vara svårt att teckna nya försäkringar som pensionär.

Om du ändå vill lämna Kyrkans Akademikerförbund så tänk på att anmälan om utträde ska vara skriftlig. Helst vill vi att du använder blanketten "Anmälan om utträde" som finns här på sidan. Fyll i blanketten och skicka in till förbundet.

Du kan också skicka ett mail till medlemsregister@kyrka.se. Uppge då både namn och personnummer. Det underlättar vår hantering.

Senast ändrad 2019-01-24