Förmåner för dig som pensionärsmedlem

Det är många fördelar med att vara pensionärsmedlem i KyrkA. Det är ett ypperligt sätt för dig att behålla kontakten med arbetskamrater och yrket. Du får kontinuerlig information om utvecklingen inom Svenska kyrkan ur ett fackligt perspektiv. Du har rätt till råd och hjälp inför pensionen eller när du funderar på fortsatt anställning i någon form.

• KyrkA har som första fackförbund anställt en äldreombudsman, Sten Bylin,  för att ge stöd till våra pensionärs-medlemmar. Detta har uppmärksammats mycket i media den senaste tiden.

• v  Du har rätt till råd och hjälp när det gäller din pension.

v  Du har rätt till rådgivning och hjälp av KyrkAs äldreombudsman t.ex. när du tillfrågats gå in på anställning eller ett vikariat.

v  Du kan få hjälp med beräkning av arbetstid och råd om lön vid anställning eller vikariat.

v  Du får vår tidning Kyrkfack som utkommer med sex nummer årligen.

v  Du kan också prenumerera på tidningen Privata Affärer till reducerat pris.

v  Som pensionärsmedlem har du möjlighet att teckna förmånliga lån med extra trygghet i bankerna Danske Bank, Nordea, Swedbank och Salus Ansvar.

v  Du har rätt att delta i din stiftskrets aktiviteter och därigenom komma i kontakt med dina tidigare kollegor.

v  Du har fortsatt kvar din inloggning på KyrkAs hemsida.

v  Du har gratis medlemskap Smart Senior. Smart Senior erbjuder utvalda, många exklusiva rabatter för 55 plussare. Rabatterna som erbjuds är på allt från glasögon till mobilabonnemang och resor. Smart Senior är idag störst när det gäller rabatter för 55 plussare och har idag fler hundra rabatter att erbjuda sina medlemmar. Värdet på gratis medlemskap i Smart Senior är 199 kr/år. Kolla gärna på Smart Seniors hemsida. Här får du en kod som ger dig fri tillgång till Smart Senior.

För att behålla de eventuella försäkringar du har tecknat sedan tidigare via KyrkA krävs fortsatt medlemskap i KyrkA.

Som pensionärsmedlem får du behålla den förmånliga Hem-, villa och bilförsäkringen hos Folksam samt Folksams erbjudande till dig om 10 % rabattpå olika tilläggsförsäkringar. Detta gäller även när du uppnått 67-års åldern.

När du fyller/fyllt 67 år sker en del förändringar i ditt försäkringsskydd. Du kan behålla dina försäkringar till ett bra pris, men de får ett delvis annat innehåll.

Det finns två särskilda försäkringar för dig som stannar kvar i KyrkA som pensionärsmedlem.

Seniorolycksfallsförsäkring
    Seniorlivförsäkring

Båda försäkringarna är anpassade till dig som pensionär och kan tecknas under tre månader från det datum du fyllde 67 år.

Ett fortsatt medlemskap som pensionär från 65-årsåldern kostar endast 75 kronor i månaden, under förutsättning att du inte har anställning och tar ut hel pension.

Har du anställning samtidigt som du tar ut pension betalar du 125 kronor/månaden.  Du kan då arbeta hur mycket eller litet du vill och du behöver inte anmäla ändrad inkomst till medlemsregistret. Inget krångel. Bara fördelar!

Vid anställning som pensionär får du bl.a. rätt till:

Personlig rådgivning i frågor som rör ditt yrkesliv via förbundskansliet på telefon: 08-441 85 60. KyrkA ger även juridiskt stöd om du blir anmäld eller begår ett misstag i din yrkesutövning.

När du går in i tjänst som pensionär meddelar du det till förbundet. Det gör du genom att kontakta KyrkA;s förbundskansli, Åsa Jansson på telefon 08-441 85 71, eller på e-postadressen: asa.jansson@kyrka.se för att ändra dina uppgifter. Ange ditt namn och personnummer samt från vilket datum du får din anställning.

Senast ändrad 2018-11-08